Egészségügyi kockázatok, 1. rész

Allergia
A virágpor a méz tipikus alkotórésze, habár mennyisége mindössze 0,5% körüli. A mézfogyasztás után jelentkezhetnek az allergiás tünetek. Egy 2010-ben közölt kísérlet szerint a nyírfa virágporával dúsított méz szezon előtti fogyasztása csökkentette az allergiás reakciót a szezonban.
Forrás:
wikipedia
Felső kép: cenczi / pixabay
Tetszett a cikk?
MézVilága cikkek

Mézeskalács hagyományos módon elkészítve
Mézes sütik / Érdekességek, Mézeskalácsok
Ragaszkodsz a régi módszerekhez? Nem szeretnél semmi újat kipróbálni? Akkor ez itt a te recepted.

Egészségügyi kockázatok, 1. rész
Kockázatok, Allergia
A mézfogyasztás után jelentkezhetnek az allergiás tünetek.

A méz összetétele
Mézes infó, Összetétele
A méz lehet folyékony, vagy szilárd, részben kristályos.

Mézes Marlenka
Mézes sütik / Érdekességek, Desszertek
Sütöttél már marlenkát? Kissé időigényes munka, de megéri.

Méhészeti termékek, 7. rész
Mézes extra, Méhészeti termékek
A MÉHMÉREG a méhek által termelt méreg, ami viperaméreghez hasonló speciális állati termék.

A természetes méz előállítása
Egyéb mézes, Érdekességek
A méhek egy évad alatt a tél átvészeléséhez szükséges mennyiség többszörösét is képesek begyűjteni.

Méztermelő vagy? Mutatkozz be nálunk ingyen!
Egyéb mézes, Információk
Csatlakozz hozzánk és oszd meg velünk tudásodat, termékeidet! MUTATKOZZ BE NÁLUNK TERMELŐKÉNT!

Méhészeti termékek, 1. rész
Mézes extra, Méhészeti termékek
Az apiterápia fontos gyógyító terméke a VIRÁGPOR.

Egészségügyi kockázatok, 3. rész
Kockázatok, Baktériumok
Egyes baktériumok spóra alakban kis mennyiségben túlélhetnek a mézben.